Glikolik Asit Nedir?

Özellikle son yıllarda artık üretimi yetmediği için sentetik olarak da üretilmeye başlayan glikolik asit aslında şeker kamışından üretilmektedir. Bu asit alfa hidroksi asitler adı verilen grubun bir üyesidir. Bu grubun içerisinde laktik yani süt, citric yani portakal ve limon, malik yani elma ve armut, glikolik elbette ki şeker kamışı ve tartarik asitin olmak üzere çeşitli asitler yer almaktadır. Reçetesiz olarak satılmış olan krem ve losyon gibi ürünler ağırlıklı olarak cilt bakım ürünleri olarak geçmekte ve çoğunun içerisinde % 6 ile 10 arasında bu asit içeriği bulunmaktadır. Bu kremlerin kullanımı için herhangi bir yüz yıkama ürünü gibi yüze sürülmesi ve sonrasında yıkanarak durulmaktadır.

Glikolik asitle ilgili olarak şunu da söylemek gerekir ki üst tabaka denilen cildin üst bölümünde ölü cilt hücrelerinin bağlanan veya yapışan maddeyi bozar, parçalar ve bu sayede cildin daha parlak daha düzgün görünmesini sağlamaktadır. Şimdi sizlere bu asitin faydaları hakkında biraz bilgi verelim.

Glikolik Asit Faydaları

Glikolik asit faydaları ile ilgili olarak öncelikli olarak bilmek gerekir ki, cildiniz pul pul dökülüyor olduğu anlarda yenilemesini sağlamaktadır. Ayrıca akne tedavisinde etkilidir ve kesinlikle özellikle kistik akne denilen ölü cilt hücreleri ile ilgili olarak tıkanmaları önler bunların yanı sıra, ince çizgiler ve erken yaşlanma işaretleri yüzde görülebilir. Bu işaretlerin de önlenmesini sağlayarak çok rahat bir şekilde gençleşmesi sağlanmış olmaktadır. Gözeneklerin görünümünü en aza indirgenmesinin yanı sıra cildin elastikiyetini geri kazanmasında da çok büyük faydası bulunmaktadır.

Glikolik Asit Kullanımı

Tüm bunların yanısıra şunu da belirtmek gerekir ki, öyle cilt hücrelerini eritir ve böylece siyah noktaların tamamen temizlenmesini sağlar. Riskleri ve yararları hakkında da bazı şeyler söylemek gerekirse, doğru kullanılmadığı takdirde glikolik asit ciddi hasarlara yol açabilir. Bu yüzden dolayı daha çok dikkatli bir şekilde özellikle de bir dermatolog da önermesi ile kullanılması çok daha sağlıklı sonuç vermektedir. Yüz temizleyiciler, serumlar, nemlendiriciler, yüz peeling ürünleri, hatta göz kremlerinde glikolik asitin birçok faktörün de kullanılmaktadır. Yalnız ürünün Ph aralığı 3 ila 4 civarında en idealidir. Yalnız bazen kozmetik üreticileri bu ph değerini geçirdikleri ve yahut da altta kalırlar. Bu durumda kabuklanmalar ciltte kızarıklık tahriş gibi olgular karşımıza çıkabilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.